Boglancering: "Demokrati i Totalstaten"

17 dec 2019, 14:11 - 17 dec 2019, 14:12
CEPOS Landgreven 3. 3sal

Hvordan kan det være, at vi har fået en dominerende stat, der har bredt sig ud i alle hjørner af samfundet? Hvad betyder en sådan udvikling for et samfund og i særdeleshed for menneskers liv, frihed, retssikkerhed og levestandard?

Kom og hør to forskellige oplæg om dét i anledning af udgivelsen af antologien: ”Demokrati i Totalstaten” af Peter Kurrild-Kligaard, professor i statskundskab, Københavns Universitet. Fhv. minister for Venstre, Søren Pind, giver sin holdning ud fra egne erfaringer som mangeårig centralt placeret politiker.

Bogens forfatter Peter Kurrild-Klitgaard fortæller om bogens baggrund og centrale tema: Modsætningen mellem det liberale demokrati som ideal og statens udbredelse til alle hjørner af samfundslivet.

Totalstaten er langsomt kommet snigende i de seneste årtier med en voldsom udvikling og forandring. Ekspansionen af offentlige aktiviteter er kommet sideløbende med, at flere beslutninger er flyttet fra borgerne individuelt, fra civilsamfundets institutioner og fra markedet til det kollektive plan, hvor skiftende flertal bestemmer over hinanden snarere end borgerne over sig selv og deres eget.

Dét er den demokratiske totalstat, hvor alle vil nyde mere og mere på bekostning af andre, og hvor alle derfor vil bestemme mere om, hvad alle andre kan, skal og må. Det afføder spørgsmålet: Hvad sker der med friheden, trygheden og tilliden i et samfund, hvor alle mener, at de skal leve på bekostning af andre?

Receptionen varer fra 16.30 til 18.00 d. 17. december hos os i Landgreven 3, 3. sal, 1301 København K. Der vil blive serveret lidt vin, øl og snacks.

Bogen kan købes til favørprisen 100 kr. af deltagere i arrangementet. Efterfølgende vil den kunne købes via cepos.dk for 150 kr.

Tilmelding

Tilmeld dig eventet

Annuller

Del dette arrangement