Efter ny ydelse: Forskellen på at være arbejdsløs og gå på arbejde er cirka 3.000 kroner

Type: Debat
Table of contents×

Indholdsfortegnelse

Tags

Indholdsfortegnelse

Tags

Cepos har for Berlingske regnet på, hvad regeringens nye ekstra børnetilskud betyder i kroner og øre for kontanthjælpsmodtagere. Gevinsten ved at tage et lavtlønsjob bliver mærkbart mindre, mener cheføkonom Mads Lundby.

»Der er tale om en mærkbar nedgang i gevinsten ved at taget et lavtlønsjob. For en enlig med to børn reduceres gevinsten ved at tage et lavtlønsjob fra 4.900 kroner om måneden til 3.100 kroner. Det vil reducere beskæftigelsen, og flere børn vil få en mor eller far på kontanthjælp. Det er ærgerligt, da børn har godt af rollemodeller i en mor og far der går på arbejde,« siger cheføkonom Mads Lundby Hansen fra Cepos.

Den negative effekt på beskæftigelsen vil ifølge Beskæftigelsesministeriet være på 260 fuldtidspersoner og svare til 65 millioner kroner årligt.

Om Cepos' beregninger siger Mads Lundby følgende:

»Vores regnemodel er den samme, som man har i Finansministeriet. Det er Finansministeriets familietypemodel, som vi har købt. Modellen indeholder al lovgivning. Vi indregner alle de beløb, man får som kontanthjælpsmodtager, og for de beskæftigede indregner vi løn, skat, børnecheck og alle andre ydelser,« siger Mads Lundby.

Læs mere her

Fodnoter

  Del denne side

  Forfatter(e):

  Mads Lundby Hansen

  Tidligere cheføkonom og vicedirektør

  Del denne side

  Forfatter(e):

  Mads Lundby Hansen

  Tidligere cheføkonom og vicedirektør